Пияната полицайка от Стара Загора се държала нагло и с колегите си, които я проверили

Тя е временно отстранена от длъжност, сезиран е вътрешният министър

14.08.2022 | 19:19 Редактор: Елеонора Танева

Полицайка от Стара Загора беше хваната да шофира след употреба на алкохол край Созопол. Преди това служителката на реда участвала и в скандал на къмпинг "Златна рибка". Служителката на МВР е временно отстранена от длъжност.

Около 5 часа тази сутрин край Равадиново патрул на "Пътна полиция" спира за проверка лек автомобил управляван от жена, която е във видимо нетрезво състояние. Подаден им е сигнал за пияни къмпингуващи, които са потеглили с личния си автомобил. Зад волана се оказва младши полицейски инспектор от 2 РУ Стара Загора, която отказва да даде проба за алкохол. 

"Водачът е служител на МВР, което е установено в следствие. Колегите взимат административно отношение към него, дерегистрират автомобила, съставят необходимите документи. Засилили сме проверките за алкохол и наркотични вещества", уточни началник на КАТ Созопол инспектор Тодор Станков.

Оказва се, че служителят на МВР е участвала по-рано в скандал на къмпинг "Златна рибка" в Созопол.

"Тя е сезонен наемател, почти не ги забелязвам. Мъж и жена са, имат и дете. Доколкото разбрах всъщност скандалът е започнал между сина и бащата, те са започнали да се бият помежду си. И влизат в конфликт с други техни комшии по каравана", поясни управителят на къмпинга Пламен Иванов.

Полицайката влиза в пререкания и със своите колеги. Скандалът прераства във физическа саморазправа.

"Крещяха, страшни скандали бяха. И полицаите ѝ казаха да напусне територията на къмпинга. И отвън я спря друг патрул, който я провери и се оказа, че е употребила алкохол. И тя, и синът ѝ, и мъжът ѝ", каза още Иванов.

"Те се държаха агресивно към полицията и един към друг. Голям скандал беше", добави къмпингуващият Георги Ганев.

Договорът за къмпингуване на семейството на полицайката ще бъде прекратен през септември, а тя е временно отстранена от работа. 

По случая е сезиран и вътрешният министър.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 2
bogo_sev
преди 1 година
Kakto kazva6e Boiko-----Za poliziyata ili dobro ili ni6to Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 0
Мари
преди 1 година
Какво временно отстраняване? Не става да бъде полицайка. А другата която е прикрива убиеца на двете момичета, какво стана? Всичко се скри и покри. Сигнализирай за неуместен коментар