Младши полицейски инспектор е заловена да шофира в нетрезво състояние

По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката

14.08.2022 | 11:55 Редактор: Ирена Бакърджиева
Младши полицейски инспектор е заловена да шофира в нетрезво състояние

Рано тази сутрин – около 5:10 часа, в близост до разклона за с. Равадиново, област Бургас, служители на РУ - Созопол са спрели за проверка лек автомобил, управляван от жена. Тя е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което ѝ е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора. Служителката на МВР е къмпингувала и е подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи. При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се е държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения. Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка, съобщи МВР.

По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК