Разследват смъртта на млад мъж, затиснат от трактор край Якоруда

Водачът изпаднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума

09.08.2022 | 10:27 Редактор: Тодор Петров
Разследват смъртта на млад мъж, затиснат от трактор край Якоруда

Окръжната прокуратура в Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност.

Около 16 ч. на 04.08.2022 г. в местността Стофричино в района на Якоруда се извършвал добив на дървесина в гора – частна собственост. В процеса на трудовата дейност И.О. (на 32 години) управлявал трактор, като издърпвал големи трупи. При извършване на пореден курс внезапно тракторът се наклонил и се преобърнал в дере. 

При инцидента водачът изпаднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума на тежкотоварния автомобил. Вследствие на причинени травми пострадалият починал, съобщиха от прокуратурата.

Действията по досъдебното производство са започнали с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Изискана е информация от контролните институции и търговското дружество, извършвало добив на дървесина. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК