Митничари на "Калотина" задържаха над 104 кг марихуана

ТИР-ът е бил управляван от турски гражданин

08.08.2022 | 17:03 Редактор: Искра Ангелова
Митничари на

104,5 кг марихуана задържаха митническите служители от МП "Калотина" и отдел "Борба с наркотрафика" в ТД Митница София. 

На 08.08.2022 на МП "Калотина" митническите инспектори спират за щателна митническа проверка товарен автомобил - композиция с влекач и полуремарке, управляван от С.Б., турски гражданин. По документи в товарния автомобил се превозват метални изделия за Турция. 

Камионът е селектиран за проверка с рентген, при която са установени подозрителни плътности в товарното помещение. При физическа проверка митническите служители забелязват, че е извършвана манипулация на въжето на ремаркето, а при отваряне на самото ремарке откриват 3 кашона, които са пълни с множество пакети, опаковани в прозрачно фолио и облепени с тиксо. 

След отваряне на един от пакетите митническите инспектори установяват наличието на зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест е реагирала положително на марихуана.

Общото задържано количество марихуана от митническите служители е 104,530 кг., разпределено в 100 пакета с различна големина.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД "Митница София". Под ръководството на Окръжна прокуратура - София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК