Спътничката на Семерджиев може да е от органите на реда, грозят го от 5 до 20 г. затвор

Все още не са му взети кръвни проби

07.07.2022 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Шофьорът на джипа-убиец Георги Семерджиев е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на двете момичета. За престъпление, по което е обвиняем, законът предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

В момента Семерджиев е задържан за 72 часа в ареста на "Г.М. Димитров". Предстои днес да му бъдат взети проби за алкохол и наркотици, тъй като вчера, когато той беше задържан в дома му в кв. "Лозенец", той е отказал да даде проби.

Няма официална информация за лицето, което е пътувало в колата на Семерджииев в момента на фаталния удар, тъй като следователите работят по много версии, като една от тях е, че тя е от била от органите на реда.

"Всичко е възможно. Може да са били и четирима човека, възможно е да е шофирал сам. Каквото установим, ще го предоставим на прокуратурата, работи се активно по всички възможни версии", заяви зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Свидетелството за управление на Георги Семерджиев е отнето заради загубени над 80 контролни точки. Все още не е ясно и дали швейцарската книжка, с която е шофирал, е легална. През 2014 и 2016 г. година срещу него са били образувани досъдебни производства. 

"Водачът, който е управлявал този автомобил, е системен наркоман. Свидетелството сме му го взели. Миналата седмица го залавят колегите от едно полицейско управление. Пак употреба на наркотици, пак сме му отнели и швейцарското свидетелство за правоуправление. Същият водач след известно време слага фалшиви номера на автомобила и започва да се движи из улиците на София", обясни шефът на столичната "Пътна полиция" Тенчо Тенев.

Според пътния експерт Йонко Иванов вторият оглед на местопроизшествието е бил извършен при отсъствието на някои съществени за разследването доказателства и факти, тъй като разчистването на частите от автомобилите е започнало късно. 

Все още се установя с каква скорост се е движил автомобилът, когато минава на червено по булеварда.

Тази вечер се очаква отново да има протест на мястото на катастрофата. Вчера близки на момичетата се събраха на кръстовището и положиха цветя в памет на жертвите.

В социалните мрежи става ясно, че едно от момичетата е студентка в Софийския университет и асистентка в Националната астрономическа обсерватория.

Снимка: БГНЕС

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Гроби Таласъмо
преди 1 година
Скороста на джипа може много лесно да се изчисли. Подреждате съмнителните ,виновните и "отговорните" и ги блъскате с джип с да речеме с 120км в час Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Така ами, изчакайте да изпикае всичко, тогава му вземете проби да е чиста работата Сигнализирай за неуместен коментар