Задържаха над 164 хил. таблетки от 5 вида лекарства на "Дунав мост 2"

Медикаментите са били с опаковки за сръбския и европейския пазар

05.07.2022 | 09:30 Редактор: Жаклина Иванова
Задържаха над 164 хил. таблетки от 5 вида лекарства на

Митнически служители задържаха в района на ГКПП "Дунав мост - Видин" над 164 000 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

На 21 юни 2022 г., около 14:00 часа, митническите инспектори от сектор "Борба с наркотрафика – Лом" в ТД "Митница Русе" спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил с чужда регистрация.

Шофьорът заявил, че превозва лекарства за Западна Европа и представил транспортни документи и опис, без подробно описание на медикаментите. При щателна проверка митническите служители установили, че товарът е от пет различни вида лекарства, съдържащи  активни вещества, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, информират от Агенция "Митници".  

Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и представляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки.

Към момента на проверката и в хода на последващите действия не е представено разрешение за търговия с лекарства, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични в рамките на ЕС.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД "Митница Русе" под надзора на Окръжната прокуратура във Видин.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК