"Искаш ли да ти пръсна мозъка?" - пострадалият в "Студентски град" е със съмнения за спукан череп

Съседите се оплакват, че това не е първа проява на агресия и тормоз в квартала

03.07.2022 | 14:30 Редактор: Ваня Кузманова

Двама души са задържани за стрелба и побой на детска площадка в столичния квартал "Студентски град". Единият е 19-годишен от София и 36-годишен мъж от село Лехчево, с криминални регистрации. 

Всичко започва към 18 часа в събота, когато майка от площадката до блока се оплаква на Диан Дянков, че други жени от ромски произход, са ги изгонили от съоръжението, след като им направил забележка да не си хвърлят фасовете на земята. По това време на близо има и деца. 

"Казаха ми ние ще си тръгнем, но за теб ще стане лошо. Оттам идват двама души много бързо към мен, бягайки. Направо единият извади пистолета и ми го сложи на главата и ми вика: "Искаш ли да ти пръсна мозъка и да умреш. Аз му казах не прави глупости, моля те, спри", разказа пострадалият Диан Дянков.  

Ромите започват да удрят Диан с пистолета и с юмруци. Стига се и до изстрели към него. 

"В момента, в който виждам това, се изкрещявам: "Спрете се, ще убиете човека" и се произвеждат 3-4 изстрела, и побягнаха", каза свидетелят  Деян Рачев.

"Имам 5 шева, разкъсна рана, със съмнения за спукан череп", допълни пострадалият.  

Според очевидци нападателите избягали и се се скрили в съседния блок. При задържането им малко по-късно от полицията са иззети 3 газови пистолета. Съседите казват, че се притесняват и това не е първа проява на агресия и тормоз в квартала.

Пострадалият мъж е категоричен, че ще търси правата си. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


2
1 rate up comment rate down comment 0
Просто Човек
преди 1 година
Държавата ни е БАНДИТСКА, защото НИЕ я НАПРАВИХМЕ такава! Ние сме си ВИНОВНИ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Боже докъде я докарахме, да те набият пред очите на децата ти, дори и да те убият затова, че правиш забележка за добро възпитание... Сигнализирай за неуместен коментар