Митничари откриха над 2 кг марихуана, скрита в тежкотоварен автомобил

Стойността на задържаните наркотици възлиза на 9 720 лв.

28.06.2022 | 14:31 Редактор: Теодора Патронова
Митничари откриха над 2 кг марихуана, скрита в тежкотоварен автомобил

Митническите служители от Териториална дирекция Митница - Русе откриха 2,425 кг марихуана във фабричните кухини на тежкотоварен автомобил. Около 03:00 ч. на 27 юни в района на ГКПП "Дунав мост 2" – Видин, митническите служители са извършили проверка на товарна композиция от влекач и полуремарке, превозващо козметични продукти от Холандия за Турция. Водачът – турският гражданин Е.К., е заявил, че няма нищо за деклариране.

В хода на контролните действия митническите инспектори са установили 2 плика със зелена тревиста маса в сандъка на ремаркето. Превозното средство е било съпроводено до Митническото бюро - Видин за щателна митническа проверка. В ръчния багаж на шофьора, намиращ се в кабината, е бил открит още един прозрачен плик със зелена тревиста маса. Освен това пликове със същото съдържание са били намерени в хладилния агрегат на ремаркето.

Откритото вещество е тествано с полеви наркотест, който реагира положително на канабис (марихуана). Общото количество на задържаните наркотични вещества, разпределено в 7 пакета, е 2 430 грама. Стойността му възлиза на 9 720 лева.

Под ръководството на Окръжната  прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство. С постановление на прокурор Е.К. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура - Видин.

Снимка: Агенции "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК