Пиян лекар помете майка с деца в Асеневци, натресе се в ограда и заспа

Дрегерът отчел 1,77 промила алкохол

17.05.2022 | 19:18 Редактор: Елеонора Танева

Пиян лекар от Спешна помощ блъсна майка с деца в плевенското село Асеневци. Инцидентът е станал преди дни, докато жената водела децата си на градина и на училище. По-късно става ясно, че лекарят е шофирал с много над допустимото количество алкохол в кръвта.

Катастрофата е станала в петък, в 7 сутринта в центъра на село Асеневци. 29-годишната Сладуна Миланова пресякла улицата, когато била пометена от джип.

"Въобще не съм го видяла. Той е влязъл с много голяма скорост и ме удря със задницата, с въртенето колата ме удря и ме хвърля на 2 –3 метра. Аз съм припаднала, била съм в безсъзнание 10-15 минути, не помня нищо. След това станах и почнах да плача, почнах да викам да си търся децата. След това ги видях че са живи и здрави. А той се беше забил в комшиите, аз изобщо не съм видяла накъде е тръгнал, защото бях в паника", разказа пострадалата Сладуна Миланова.

Съсед обясни, че видял джипа да идва с висока скорост. 

"Не можа да вземе завоя както трябва, бутна ги и оттам се засили и се заби в оградата. Тя плачеше -ще ме убие, умирам, умирам. Аз я успокоих", каза Йордан Николов.

След като се забил в оградата, пияният лекар заспал зад волана. 

"Отидох да видят шофьора, той се оказа техен колега, спи си човекът вътре, спокойно", каза кметът на Асеневци, Велчо Маринов.

От Спешна помощ в Левски опитали да прикрият колегата си д-р Димитър Дюлгеров, че е пил.

"Аз поисках кръвна проба и дрегер, и тогава назначиха да дойде полиция от Плевен. Дойдоха след три часа, той си спеше спокойно в колата. Когато дойдоха полицаите, се оказа, че е 1,77 промила алкохол", каза още Велчо Маринов.

От петък д-р Дюлгеров не е ходил на работа в Спешна помощ. 

В бюлетина на Областната дирекция на полицията в Плевен липсва информация за инцидента. Посочено е само, че при проверка е установено лице, употребило алкохол.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК