Мними майстори измамиха и измъкнаха 840 лв. от възрастна жена

На своя глава направили ремонт на покрива ѝ, полицията ги бързо ги задържа

27.01.2022 | 15:47 Редактор: Тодор Петров

Възрастна жена от благоевградското село Горна Крушица се оказа измамена от мними майстори. Те я посетили без покана и на своя глава направили ремонт на покрива, който на око пресметнали, че струва 1000 лева. Парите взели почти насила.

В понеделник следобед пред къщата на 75-годишната Велика Георгиева спрял непознат мъж, който ѝ заявил, че покривът на къщата се нуждае спешно от ремонт. Преди жената да отклони предложението, мъжът извикал още петима майстори и се качили при керемидите. 

Щом видяла, че керемидите са изцяло извадени от едната страна на покрива, Велика вдигнала ръце и се съгласила за ремонт. Мъжете се залавят за работа, но след час ѝ заявили, че трудът им няма да струва първоначално уговорените стотина лева

"Дойде – вика 25 квадрата, по 40 лева колко струват, значи 1000 лева. За една дупка там... Викам: 1000 лв. не мога да ти дам", споделя измамената жена.

Притеснена, Велика Георгиева им дала парите. Не успяла да събере 1000 лева и им дала само 840. Нямало и на кого да се обади, защото селото е безлюдно. 

"Те си го откриха, те си го покриха, така си беше - както си е къщата, само откриха керемидите и после пак ги покриха. И избягаха", разказва жената.

Когато майсторите си тръгнали, Велика се обадила в полицията и мъжете били задържани. Оказало се, че са пътуваща група от села в областите Силистра, Хасково и Стара Загора. Очаква се парите да бъдат върнати на измамената жена.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК