"Щяха да ме смелят": Жандармеристи биха ковач на пътя край Банско

Радослав Сарафов е бил свален на земята и ритан

24.01.2022 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

Мъж твърди, че без причина е бил свален на земята и ритан от служители на Жандармерията. Случката се разиграла на пътя от Банско към село Баня.

Късно вечерта в събота Радослав Сарафов си тръгва от ателието, в което работи като ковач. Отбива с автомобила си, за да изчака останалите си колеги. 

"Патрулката беше на 2 метра от мен, отвори се задният прозорец и човекът отзад – жандармеристът вика: Какъв си ти, бе? Разкарай се веднага, изчезвай! Пречиш ни да работим. И аз се засмях. Явно това нещо ги ядоса, провокира, вбеси, не знам, не мога да си обясня. Излезе човек отвътре, изрита ме много силно в крака. Помислих, че ми го счупи, направо го усука обратно, паднах на земята и почнаха да ме ритат", разказа пострадалият.

Боят спира, когато на мястото пристигат колегите на Сарафов.

"Ако не бяха те, тези хора щяха да ме смелят. Жандармеристите даже се прибраха в колата – този, който ме би и свали на земята, си цъкаше на телефона все едно нищо не е станало", сподели още ковачът. 

Тази сутрин приятели и колеги на Сарафов се събраха и настояха да бъде потърсена отговорност на служителите на Жандармерията. 

От полицията заявиха, че случаят ще бъде поверен на отдел "Вътрешна сигурност". До дни се очаква да стане ясно превишили ли са правата си служителите на Жандармерията и дали ще има наказания.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години