Унизен и обиден: Битият лекар в Ново село с разказ за бруталната агресия

Венцислав Ангелов - Чикагото остава в ареста след побоя

20.01.2022 | 18:47 Редактор: Ваня Кузманова

Венцислав Ангелов остава в ареста след побоя над личния лекар от Ново село. А самият доктор Иванов благодари за изразената подкрепа след случая и разказа за преживяното. 

Д-р Ивайло Иванов има над 20-годишен стаж като общопрактикуващ лекар. Той практикува в 5 населени места и има над 3000 пациенти. 

"Аз съм дълбоко унизен и обиден от случилото се, през цялата ми 20-годишна практика не е имало такъв инцидент, такива закани и саморазправа - физическа и вербална", сподели общопрактикуващият лекар.  

Мъжът сам е настоявал да му се постави еднодозовата ваксина, защото искал да пътува в чужбина. 

"Специално за този човек, той сам си беше избрал ваксината - Димо се казва. Поради простата причина, че му трябвала за Германия, работодателят му искал да бъде ваксиниран. Това момче живее в Германия, аз почти не го познавам, нямам и документация за него, а той не сподели нищо", допълни лекарят.  

Според д-р Иванов пациентът не е починал от усложнения след ваксиниране. 

"Този човек не е починал от постваксинална реакция, а е починал от заболяване от Ковид-19. Той влиза с тежка Ковид пневмония и сърдечна недостатъчност. Той влиза 8 дни след ваксинация в болницата", заяви д-р Ивайло Иванов. 

Докторът казва, че е помолил няколко пъти Венцислав Ангелов - Чикагото да напусне кабинета и да не го снима. 

"След като му свалих стойката за телефони, той пощуря, взе да ме блъска, удари ме, очилата ми хвръкнаха и се сборичкахме. Имам охлузвания по слепоочията, синини по врата, по гърба, рана зад ухото", разказа  д-р Иванов.

Днес Районният съд в Русе остави в ареста за постоянно задържания за нападението Венцислав Ангелов. А негови близки организираха протест пред съда и скандираха "Мафия".

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК