Оставиха в ареста убийците от Русе, единият натопи и обвини другия

Мерките на Михаил Симеонов и Гарабед Веринян се гледаха поотделно

20.01.2022 | 17:42 Редактор: Тодор Петров

Обвинените за убийство на собственичка на верига аптеки в Русе остават за постоянно в ареста. Мерките на Михаил Симеонов и Гарабед Веринян се гледаха поотделно. 

По време на заседанието бившият джудист Веринян заяви, че е бил принуден от съучастника си Михаил да убият бизнес дамата. По думите му той отправил заплаха за живота му, както и този на сина му. 

Мъжете са обвинени за отвличането, удушаването и разчленяването на трупа на Еранухи Пехливанян, съпруга на общински съветник в крайдунавския град. 

По данни на разследващите, те са удушили бизнесдамата, за да прикрият отвличането ѝ и грабежа. Разследващите са установили, че двамата са взели общо 65 хил. лв. от жертвата. 

След убийството тялото ѝ е било разчленено и изхвърлено в река Русенски лом.

"Пак импулсивно и пак в психопатски стил решават да я убият, и то по най-бруталния начин - като я душат и впоследствие, разрешили този проблем, те сядат и си поделят плячката. Въпросният каратист има много удари и белези. И тук е моментът да отбележим какво се случва с психиката на човек, понесъл множество мозъчни сътресения", коментира психиатърът д-р Веселин Герев. 

Решението на магистратите подлежи на обжалване пред Великотърновския съд.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК