Адвокатът на убиеца на Илиян от "Люлин" с нова версия, свидетели категорично я отрекоха

Приятели и близки поискаха доживотен затвор за Денис Ал Газзи

20.01.2022 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Съдът реши да остави в ареста обвинения за убийството на Илиян Илиев в столичния квартал "Люлин".. Мотивите са, че според магистратите има опасност Денис Ал Газзи да се укрие и да извърши друго престъпление.

А докато съдът гледаше мярката на задържания, близки и приятели на убития мъж се събраха пред Съдебната палата с искане за най-тежкото наказание за извършителя. Те поискаха доживотен затвор за Ал Газзи.

"Доживотен затвор без право на замяна, а не както е сега - до 20 години и да излезе след 10 за добро поведение", възмущава се Ваня Александрова.

"Да има справедлив съд, да има доживотна присъда за човека, който закла Илиян, намушка го умишлено", коментира друга протестираща.

Те описаха Илиян като добър и неконфликтен.

"Беше изключителен човек с огромно сърце, беше готов да помогне на хора, които дори не познава", допълни жена, част от недоволството.

А адвокатът на Ал Газзи поиска домашен арест с електронно проследяване. По негови думи обвиняемият е действал при самозащита. 

"Има видеозаписи на цялата случка и когато излязат, ще се видим, за да го обсъдим. Има свидетели, които казват различно нещо - че е имало конфликт, имало е нападение от страда на пострадалите", сподели той.

Никол става свидетел на убийството от прозореца на дома си, докато наблюдава зарята. Отрича да е имало агресия от страна на компанията на Илиян.

"Думите му бяха "Каква е тази заря, какъв е този шум!". От компанията казаха: "Празнуваме раждането на дете", изобщо не са тръгвали на скандал. Чу се нещо: "Ей, искате ли да ви заколя, тогава просто звъннах на 112 и се чу: "Заклаха момчето", разказа Никол Игнатова.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
о да!
преди 2 години
Видеозаписите ще покажат истината, спокойно!Ще излязат наяве мноооого неща! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Българин
преди 2 години
Завършен убиец е тоз арабин , за какво носи нож непрекъснато в себе си и парадира с него?! Сигнализирай за неуместен коментар