Задържаният за аферата "Хемус" Борислав Колев остава под "домашен арест"

Прокуратурата счита, че има опасност да се укрие, защото не живее на постоянния си адрес

09.12.2021 | 15:47 Редактор: Жаклина Иванова

Софийският градски съд реши Борислав Колев да остане под "домашен арест". 42-годишният мъж е обвинен за пране на пари от строежа на лот 5 на АМ "Хемус".

Съмненията са, че Колев е част от схемата, през която за изтеглени 53 млн. лева и са изнесени в сакове от страната. Задържаният е бивш данъчен служител и съдия по футзал.

Борислав Колев се яви лично с адвокат Христо Ботев в съда. Адвокатът оспорва искането, а причините: непълнолетни деца и самолетни билети от ноември, тоест, че е бил в чужбина, въпреки че е знаел за обвинението и не се е укрил.

Прокурорите коментираха, че са налице доказателства, за да се наложи тежката мярка. А деянието - че е придобил и е държал имущество в големи размери, въпреки че е знаел какъв е произходът му. Обоснованото предположение - извършил е деянието, има писмени доказателства, гласни, разпити на над 40 души. Събрани са и документи.

За строежа на лот 5 има 2 договора. По един от договорите е преведен аванс за над 80 млн. лв. Управителите на 5-те дружества са дали показания, че Колев е събрал парите.

Прокуратурата счита, че има опасност да се укрие, защото не живее на постоянния си адрес. Установено е, че пътува. Не е ясно дали при една по-лека мярка няма да остане в чужбина. Въпреки чистото му минало е налице опасност за друго престъпление, заради тежестта на извършеното деяние.

Бил е наясно с произхода на средствата - имущество, придобито чрез престъпление. Доказателствата са категорични - парите от АМ "Хемус" са постъпили при обвиняемия.

Адвокатът Христо Ботев посочи, че прокуратурата не казва какво е престъплението.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Алеков
преди 2 години
Ако Б.К. хване удобният самолет и излети в "неизвестното",отново бай Марин и наборите му от третата възраст,ще платят парите,вместо услужливият съдия.Над осемдесет милиона лева,вече са си заели мястото в олигархичните банкови сметки.Били сме мъдър народ,народ героичен,народ с история и т.н. Най бедните днес сме в Европа и далеч зад континента.Значи и овчия дух не ни е напуснал. Сигнализирай за неуместен коментар