Чупят врати и бягат от полицията - как се стигна до ареста на групата за грабежи в София

Трима от задържаните са криминално проявени

06.12.2021 | 13:54 Редактор: Искра Ангелова

Четирима души бяха задържани при опит за грабеж в офис на телекомуникационен оператор в София. Групата е следена от месеци. 

Около 04:00 часа тази сутрин е подаден сигнал за опит за влизане с взлом в телекомуникационен оператор. При пристигането си на място трима от обирджиите са задържани на местопрестъплението. След преследване с полицията на входа на булевард "Христо Ботев" е бил задържан и четвърти участник в групата, който пазел крадците с друга кола. 

А при опита си за грабеж те са минали и през втора стъклена врата. Хората в района са притеснени от случилото се.

"Задържаните са арестувани след извършване на кражбата. Трима от тях са криминално проявени. В нашата система едно от лицата е с 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпления", каза началникът на отдел "Криминална полиция" към СДВР Петър Петров.

Групата се е занимавала основно с обири на техника и влизане с взлом.

"Нямаме данни за други лица, участващи в групата. Едно от лицата има осъдителна присъда в Германия за взривяване на ATM устройство. След завръщането си в България е продължило с престъпната си дейност", коментира началникът на "Криминална полиция".

Откраднатите стоки са за десетки хиляди левове.

В момента офисът не работи, прави се опис на откраднатите стоки. През последните месеци на територията на София са извършени няколко подобни грабежа.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Айшето от Сливен
преди 2 години
Тъй ши и то, с вашти димократични закони....с множество присъди и на свобода, вместо да съ пържат 20год. в трудов лагер Сигнализирай за неуместен коментар