Задържаха 318 000 къса контрабандни цигари, при опит да бъдат изнесени в чужбина

Митничари откриха и укрити 72 бутилки с алкохол

24.10.2021 | 12:50 Редактор: Елеонора Танева
Задържаха 318 000 къса контрабандни цигари, при опит да бъдат изнесени в чужбина

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 318 000 къса цигари в района на ГКПП "Дунав мост" Видин-Калафат.

На 18 октомври около 20:30 часа инспектори спират за проверка напускащ страната товарен автомобил с българска регистрация. Водачът пътува за Германия и превозва групажна стока. При физическа проверка митническите служители установяват, че в предната част на камиона, под легално превозвания товар, са скрити две палети с 15 900 кутии цигари, всички облепени с български акцизен бандерол. За транспортираните тютюневи изделия не са представени документи съгласно акцизното законодателство, поради което цигарите са задържани, а на водача е съставен акт за административно нарушение.

Същият ден митнически служители задържат още 9000 къса (450 кутии) цигари в микробус, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост-Русе.

Тютюневите изделия са намерени в багажа на пътник, който освен цигарите пренася и 72 бутилки (50.4 литра) с високоалкохолни напитки. За транспортираните акцизни стоки, които са с български бандерол, не са представени необходимите документи. На нарушителя също е съставен акт за административно нарушение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК