Задържаха рекордно количество злато в кола на "Дунав мост 2" за над 2 млн. лв.

Двамата българи заявили, че пътуват за Германия и превозват само личен багаж

22.10.2021 | 11:40 Редактор: Искра Ангелова
Задържаха рекордно количество злато в кола на

Рекордно количество от 40 килограма златни изделия е задържано при проверка на лек автомобил на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 1, б. д от Наказателния кодекс.

Около 16 ч. на 20.10.2021 г. митническите служители от отдел "Борба с наркотрафика" в ТД Митница Русе спрели за проверка лек автомобил, м. "Рено", с немски регистрационен номер. Водачът и неговия пътник - български граждани, заявили, че пътуват от България за Германия и превозват само личен багаж.

Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка, при която бил установен двоен под на купето с оформени тайници. Отварянето им се извършвало със специален електрически механизъм през запалката на автомобила. В двата тайника са били открити 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от жълт метал, с общо тегло 41,600 кг.

Според първоначална експертна справка артикулите представляват златни бижута от 14-каратово злато, с обща стойност по цени на едро над 2,2 милиона лева, информират от Агенция "Митници".

По случая е образувано досъдебно производство за опит за пренасяне през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери.

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпно деяние са привлечени пътуващите в автомобила Е.Ф. и Б.А. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мерките им за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Илиана
преди 1 месец
Ето къде ми е откраднатото злато. Обзалагам се на 100 процента, че чест от моето злато е там. Сигнализирай за неуместен коментар