Граничари осуетиха 253 опита за незаконно преминаване на българската граница

Полицаи от ГПУ-Бургас и ГПУ-Средец задържаха 18 имигранти с петима водачи

21.10.2021 | 14:44 Редактор: Теодора Патронова
Граничари осуетиха 253 опита за незаконно преминаване на българската граница

През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 253 опита за незаконно преминаване на държавната граница. 213 опита са предотвратени на българо-турската граница, 40 опита – на българо-гръцката граница, съобщиха от "Гранична полиция"

Тази сутрин към 4 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Бургас забелязал в района на село Маринка лек автомобил Toyota с турска регистрация, в който се качвали петима незаконни имигранти. При извършената проверка граничните полицаи установили, че шофьорът е турски гражданин, а мигрантите са без документи за самоличност, самоопределят се като сирийци.

По същото време друг наряд на ГПУ-Бургас е задържал в района на стрелбището на с. Маринка 28-годишна софиянка, превозваща с личния си автомобил двама нелегални имигранти, определящи се като афганистанци.

Половин час по-късно, отново в района на стрелбището, граничните полицаи са задържали и 34-годишен мъж от Кричим, криминално проявен, който превозвал трима чужденци без документи, определящи се за сирийци. По случаите са образувани досъдебни производства по описа на ГПУ- Бургас .

Гранични полицаи от ГПУ-Средец задържаха 8 незаконни имигранти с двама водачи. На 19 октомври към 22 часа граничен полицейски наряд спрял за проверка два автомобила в района на село Дюлево. Във "Фолксваген", управляван от 34-годишна жена от Гълъбово, граничните полицаи открили четирима нелегални имигранти без документи за самоличност.

Във Fiat, управляван от 63-годишен софиянец, са установени още четирима незаконни имигранти без документи. Чужденците заявили, че са афганистанци.

Осемте незаконни имигранти и водачите са задържани, образувани са досъдебни производства по описа на ГПУ-Средец.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК