Полицаи откриха близо 100 кг марихуана във Ветрен дол

Задържани за срок от 24 часа са собственикът на имота и негов съучастник

20.10.2021 | 17:00 Редактор: Жаклина Иванова
Полицаи откриха близо 100 кг марихуана във Ветрен дол

Специализирана операция срещу производството и разпространението на наркотици е проведена вчера на територията на септемврийското село Ветрен дол.

Около 100 килограма сурова и сушена марихуана са иззети. Полицейските действия са осъществени от служители на ГДБОП и колегите им от ОДМВР-Пазарджик.

Екипите се насочили за проверка в бивша тракторна база в землището на селото. В халето била открита отлично оборудвана високотехнологична наркооранжерия за отглеждане и следваща обработка на канабис.

Установени са 563 растения в различна фаза на растеж, с обща маса около 63 килограма. Открити са и 37 килограма суха листна маса, подготвена за дистрибуция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Помещенията били оборудвани със системи за контрол на температурата, влажността на въздуха, осветлението, вентилатори и електрически дробилки.

Задържани за срок от 24 часа са собственикът на имота - 32-годишен мъж от Септември и 23-годишен негов съучастник от същия град. Откритите дрога и оборудване са иззети. На мястото е извършен оглед. За работата по случая е уведомена прокуратурата.  

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК