Трима са обвинени за съхранение на наркотични вещества, открити са множество хапчета

В използвана от тях къща в София е бил установен коноп с общо тегло от около четири килограма зелена маса

22.09.2021 | 16:53 Редактор: Жаклина Иванова
Трима са обвинени за съхранение на наркотични вещества, открити са множество хапчета

Софийската градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем по досъдебно производство три лица – Ж. К. на 39 години, И. Б. на 38 години и 35-годишният Ц. С. за извършени престъпления.

В хода разследването по делото са събрани доказателства за това, че тримата мъже незаконно държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В използвана от тях къща в района на ж. к. "Надежда" в гр. София е бил установен коноп с общо тегло от около четири килограма зелена маса.

Мъжете са отглеждали 26 броя растения от рода на конопа в саксии в две помещения, изградени в мазето, в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. В едното  помещение били  намерени  16 броя саксии с растения с височина около  метър, а във второто помещение – 10 броя  саксии със зелени растения с височина от 1,45 м до 1,90 м. Помещенията са били с изградено вентилационно оборудване и монтирани оранжерийни лампи. Лицата са задържани на място.

Извършени са обиски, претърсване и изземване във всички обитавани от обвиняемите жилища. В същите са намерени четири броя електронни везни, мобилни телефони, 14 броя цветни  хапчета - амфетамин с общо тегло 5,26 г и бяло прахообразно вещество - кокаин с общо тегло 2,97 грама.
Двама от обвиняемите имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния, съобщиха от прокуратурата.

С постановления на СГП е наложена мярка за неотклонение "гаранция в пари" по отношение и на тримата обвиняеми. Предстои назначаване на физико-химична експертиза, както и разпити на свидетели.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК