Митничари откриха недекларирана валута за над 850 000 лв

В кабината на товарния автомобил, под леглото на водача, те намират черен плик с банкноти

16.09.2021 | 12:41 Редактор: Юлия Христова
Митничари откриха недекларирана валута за над 850 000 лв

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност над 850 000 лева при проверки на три товарни автомобила в района на ГКПП Дунав мост – Видин.

На 12 септември е отклонен за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, който влиза в страната от Румъния през ГКПП  "Дунав мост" – Видин. Водачът на превозното средство, турски гражданин, е заявил, че няма нищо за деклариране. В хода на контролните действия, под леглото в шофьорската кабина са открити два черни найлонови плика, съдържащи 290 000 щатски долара и 35 000 евро в различни купюри.

Ден по-късно, на 13 септември митническите служители откриват недекларирани 20 000 британски паунда при проверка на друг влизащ в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Валутата е била укрита във фабрична кухина в арматурното табло на превозното средство.

На 14 септември отново в района на ГКПП "Дунав мост" – Видин е проверена и влизаща от Румъния товарна композиция, която доставяла стока за България. В кабината на товарния автомобил, под леглото на водача, митническите служители намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски долара. Общата сума на откритите парични средства е 150 000 долара.

Срещу водачите на трите товарни автомобила са съставени актове за установените нарушения на Валутния закон и са им наложени глоби.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК