Намерените в "Копринка" баща и син - убити и хвърлени в язовира?

Роднините им се съмняват, че става въпрос за нещастен случай

02.08.2021 | 19:36 Редактор: Здравко Черкезов

Близките на загиналите в язовир "Копринка": 

Прокуратурата разследва смъртта на баща и син, чиито тела бяха открити във водите на язовир "Копринка". Двамата изчезнаха на 5 март. Според водолазите силният вятър, който завлякъл колата на повече от 40 метра, е причина досега двамата да не бъдат открити. 

Близките на петгодишния Ангел и на баща му Божидар Радев до последно са имали надежда, че двамата може да са живи. Те искат обективно разследване на случая. 

"Всеки ден плачех, излизах отнякъде да го чуя, дали е жив, пък вчера най-лошото стана, че го намерихме умрял в язовира с колата!", сподели бащата на Божидар - Ангел Радев.

Роднините им се съмняват, че става въпрос за нещастен случай. 

"Дали е убит от някого… Дрехи имаше, пари имаше, телефон… Смятам, че е убит от някой! От село някой смятам, че са го убили и са го хвърлили в язовира", смята Ангел.

"Трудно ми е, много ми е трудно… Какво печелим, като говорим? Искам да има разследване - дали са убити, дали са хвърлени в язовира", настоя съпругата на Божидар - Джаврие Нанева.

"Не вярвам да е нещастен инцидент... С малко дете никога няма да се хвърли да убие детето си", категорична е сестрата на Джаврие - Ташка Нанева.

Пет месеца спасители и водолази безуспешно търсят изчезналите баща и син. Обхождали са язовира с лодка, а камери са снимали дъното на водоема. 

"Всички подходи към водоема трябваше да се проверят - от най-близкия до село Копринка, където е изчезнало момчето. Три пъти сме проверявали мястото, но не предвидихме само един от вариантите - силния вятър на пориви. И когато автомобилът е паднал във водата, тогава водачът е имал възможност да отвори стъклото и да напусне автомобила по най- бързия начин. А те са се мъчили да отварят вратите, което е невъзможно. И паника ги е обзела", обясни ръководителят на водолазно-спасителната група Кольо Радуков.

Според водолазите, ако е бил подаден сигнал за инцидента от свидетели, потъналата кола е могло да се извади за половин час и хората в нея да се спасят.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец