Бой и полиция по време на сесия на местния парламент в Берковица

Напрежението ескалира заради проект на общината за ремонт емблематичния градски площад

31.07.2021 | 15:00 Редактор: Искра Ангелова

Отново напрежение в Берковица. Бой, полиция и взаимни обвинения между общински съветници и граждани по време на редовната сесия на местния парламент. Напрежението ескалира заради проект на общината за ремонт емблематичния градски площад за над 1 милион лева. 

Жителите на Берковица внесоха подписка срещу ремонта, но мнението им бе взето само за сведение от местната власт.

Спорът за ремонта на площада прерасна във физически сблъсък по време на сесията на общинския съвет, след като беше внесена докладна за цялостно спиране на ремонта и преработване на проекта. Малко по-късно независимият общински съветник бил нападнат от свой бивш съпартиец извън залата.

"Удариха ме в главата. Един колега, зле ми е", коментира общинският съветник Милован Панталеев.

Пребитият бе закаран в болница с комоцио, а побойникът отказа коментар.

"Не ми се коментират подобни смешни ситуации", каза общинският съветник Пламен Илиев.

Спорът за ремонта започва преди няколко месеца, когато емблематичният мрамор за туристическото градче е заменен с павета. Калин Статков - водач на групата на БЗНС в ОБС-Берковица 

"По документация те са 10 на 10 на 10, което ще рече, че са равни от всичките си страни", сподели водачът на групата на БЗНС в ОБС-Берковица Калин Статков.

Но дори с обикновено око се вижда, че това не е точно така. 

Инициативен комитет събира близо 1000 подписа на жители на града, които са срещу ремонта в този му вид. Властта обаче взема мнението на хората само за сведение и дори не изпраща подписката за справка в ГРАО, както е по закон. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК