Нечовешко: Хижар би студенти и ги изгони на студа в планината посред нощ

Иван Дрънков отрича и отвърна на обвиненията с обвинения

27.07.2021 | 17:42 Редактор: Тодор Петров

28 студенти от Шумен са били нападнати от хижар на заслон Тевно езеро в Пирин. Двама са пострадали, а групата е принудена с часове да търси подслон в планината през нощта.

Студентите твърдят, че малко преди лягане са били нападнати от хижаря без повод. Агресивният мъж хвърлял по тях различни предмети, включително столове. Пострадали са двама от студентите. 

"Когато хвърляше столове по едното момче, което реално отнесе около 3-4 удара със стол, аз се опитах да отида до хижаря, да го обезвредя, да му взема стола. Не успях да уцеля времето в точния момент и той, докато хвърляше стола, ме удари през лицето", разказа пострадалият Ивайло Койчев.

След заплахи от страна на хижаря, че ще стреля по тях с пушка и ще използва нож, групата напуска заслона. Принудени са да вървят седем часа през нощта при ниски температури, докато намерят друг подслон в планината. 

"На 2 600 метра надморска височина да извадиш нож, да заплашиш хора с пушка и да разбиеш главата на двама човека...", посочи Ивайло Сакелариев.

"Той не беше агресивен само към нас, беше агресивен и към съпругата си, започна да я души и да крещи и на нея. Смятаме, че това поведение се повтаря и наистина нещо трябва да бъде направено", разказа Виктория Рангелова.

Хижарят Иван Дрънков, който стопанисва заслона повече от 30 години, отрича да е удрял някого от групата и твърди, че студентите са били агресивни, не спазвали правилата и разхвърляли в помещенията. 

"Няма как да ударя някой. Срещу 30 човека можеш ли да удариш някой. Печката беше изблъскана по средата на масата, изпочупили бяха камерите", каза той.

Заслонът е собственост на Българския туристически съюз, откъдето заявиха, че до тях официален сигнал няма и че отношение по случая ще бъде взето едва след приключване работата на разследващите.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК