Родителски протест след смъртта на две момчета! Обвиняемият: Бяха най-близките ми приятели

Петър Маринашки за първи път се изправи очи в очи с тях

22.06.2021 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Напрежение пред Съдебната палата в Пловдив. Родители и близки на загинали при катастрофа момчета от град Стамболийски излязоха на протест с искане за максимална ефективна присъда за Петър Маринашки. 

Той е обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на двамата свои приятели и телесна повреда на трети. Тежкият инцидент стана през ноември, миналата година. Младият шофьор карал с близо 100 километра в час и след употреба на марихуана. Отклонил вниманието си и се ударил в крайпътно дърво. 

При удара загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. Ранени са и други две момчета от компанията, пътувала да празнува имен ден. Хората изразиха възмущението си от факта, че Маринашки е бил освободен от ареста срещу парична гаранция от 2000 лева. 

Демонстрацията пред Съдебната палата в Пловдив се състоя непосредствено преди разпоредителното заседание по делото срещу Маринашки. Закъсняла призовка обаче отложи старта на делото.

19-годишният Петър за първи път се изправи очи в очи с родителите на загиналите и заяви, че много съжалява.

"Това бяха най-близките ми приятели. Много съжалявам, много ми е тежко. Категорично не бях употребил наркотици", каза той.

Родителите на загиналия 16-годишен Тодор, които организираха мълчаливия протест пред съда поискаха най-тежкото наказание. Родителите на другото загинало момче поискаха прокуратурата да промени обвинението от непредумишлена смърт в умишлено убийство.  

Сред протестиращите дойде и целият клас от Френската гимназия на загиналия Виктор. Делото беше отложено за средата на следващия месец.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК