Дете почина в болница във В. Търново, прокуратурата проверява случая

Преди дни детето започнало да кашля, като вчера дядото го завел в Спешна помощ

14.06.2021 | 18:45 Редактор: Юлия Христова

Петгодишно момиче почина в болницата във Велико Търново, като най-вероятно се е задавило при ядене. По случая е започнато досъдебно производство. Тепърва ще се изяснява причината за смъртта. Освен от прокуратурата, в болницата тече и вътрешна проверка.

5-годишната Христина и трите ѝ сестри живеят в село Водолей с баба си и дядо си. Родителите на децата били в Белгия. Преди дни детето започнало да кашля, като вчера дядото го завел в Спешна помощ.

Педиатрите поставили диагноза и предприели лечение на бронхеолит.

"Детенцето и настанено вчера по същия ден по обяд, с кашлица затруднено дишане, лекувано е в къщи няколко дена със Зинат, но започнало да повръща и това повръщане е затруднило приема на лекарства", каза заместник-директорът на МОБАЛ д-р Галина Гарева.

Според дядото, фаталният инцидент настъпил, минути след като поставили инжекцията.  

"И докато ударят инжекцията и аз съм до нея, на 50 см, и няма и две минути и детето почна да повръща. И налях малко водичка, по едно време излиза една пяна. И бързо бягам за докторката викам: докторке, бързо, детето умира! Вдигнаха го и го закараха в интензивното. Мина час и половина, тогава ми казаха че детето починало! От кренвирш ни каза, почина! Как от кренвирш бе?!", обясни той. 

Според роднини, детето било с астма. 

"Много добре се грижиха за тях, изобщо не са били лишавани дечицата, колкото можеха, ги задоволяваха! С бронхиална астма, с помпа, тя баба ѝ вземаше редовно лекарствата. Аз даже като разбрах, аз не можех да повярвам! Детето преди два дни, точно ей тук, играеше с нашите дечица!", посочи Галя Христова.

По случая е образувано досъдебно производство , като предстоят разпити на свидетели и експертизи.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години