Във Видин арестуваха турски тираджия, превозвал близо 30 кг кокаин и марихуана

Товарният автомобил е пътувал за Ирак

14.06.2021 | 14:47 Редактор: Тодор Петров
Във Видин арестуваха турски тираджия, превозвал близо 30 кг кокаин и марихуана

Митнически служители задържаха марихуана и кокаин в камион, влизащ в страната през ГКПП Дунав мост-Видин.

Товарният автомобил е пътувал от Западна Европа за Ирак. Товарната композиция е била отклонена за щателна митническа проверка на ТИР терминал Видин в Северна промишлена зона на града. 

При проверката митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика – Дунавска“ в ГД МРР, Агенция „Митници“, са намерили полиетиленови пакети и такива, опаковани в алуминиево фолио. Те били укрити в естествените кухини на различни места във влекача и полуремаркето. 

Пакетите съдържали зеленикаво-кафява листна маса и пресован бял прах. При извършени полеви тестове веществата реагирали на марихуана, с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг. Открити са общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на наркотични вещества. 

В качеството на обвиняем по случая е задържан водачът на камиона – турският гражданин Ф.А. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Снимки: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК