Местан: АПИ е от основните виновници за тази катастрофа

Той и защитата му поискаха да бъде направен следствен експеримент, но искането беше отхвърлено

18.05.2021 | 17:45 Редактор: Искра Ангелова

Пътната агенция е основният виновник за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско, в която преди две години загина шестмесечно бебе. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Места, който е обвиняем по делото заедно с бащата на загиналото дете. Във втория ден на заседанието съдът в Кърджали разпита още девет свидетели.

Заседанието продължи с разпит на директора на областното пътно управление в Кърджали Иван Гавазов. Той потвърди показанията си от заседанието в понеделник, че в деня на инцидента на разклона за село Загорско е имало начертана стоп линия. Местан обаче нарече думите му манипулация и лъжесвидетелство.

"Упоритото твърдени на Гавазов, че тази стоп линияе била налична и на 14, и 15, е една огромна дебела лъжа. Иван Гавазов е лъжесвидетел", категоричен е Местан.

След което обвини и Агенция "Пътна инфраструктура", за това, че пътят не е бил обезопасен - нито тогава, нито и сега.

"АПИ е един от основните виновници за тази катастрофа", допълни той.

Местан и защитата му поискаха да бъде направен следствен експеримент, но искането беше отхвърлено. В края на заседанието беше насрочено следващото.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
как не те е грях
преди 2 години
как не те е грях бе местане---ти уби дете.....свикнал си да прикриват всичко от злодеянията ти Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Угъл
преди 2 години
Оказва се, че Местан е прав! Гугъл показва, че стоп линия няма, а и когато е имало, тя е била само за тези, които завиват в посока Маказа. Много нескопосано кръстовище! Сигнализирай за неуместен коментар