Криминалисти разкриха наркооранжерия в Луковит

Намерени са и кашони и чували с изсушена листна маса

06.05.2021 | 14:53 Редактор: Юлия Христова
Криминалисти разкриха наркооранжерия в Луковит

Полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на 5 май на територията на луковитското село Дерманци.

Действията на служителите на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР-Ловеч и РУ-Луковит са осъществени под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

В имот в селото са открити две помещения, пригодени за оранжерии за отглеждане на растения от вида на конопа. Съоръженията са с изградена осветителна, отоплителна и напоителна системи.

Намерени са и кашони и чували с отделена и изсушена листна маса, която при тествана с полеви тест е реагирала на канабис. Сухата тревна маса е била готова за реализиране на пазара, а общото й тегло е около 3 кг. В хода на процесуално следствените действия в друго помещение криминалисти установили ел. табло, с множество ел. прибори, дросели, както и различни препарати за наторяване.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК – производство и държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество, като разследването се извършва под наблюдението на ОП – Ловеч, пише "Монитор".

За срок от 24 часа по ЗМВР е задържан криминално проявен, обитавал имота.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК