Продължава разследването на убийството във Враца: Проверяват записи от камери

Днес се очакват и резултатите от аутопсията на жената

21.04.2021 | 14:23 Редактор: Юлия Христова

Продължава разследването на трагедията във Враца. Дете беше открито с прободни рани в дома си, а неговата майка беше намерена мъртва до него.

В късния следобед вчера в полицията във Враца е получен сигнал за намерена мъртва жена в дома й, заедно с 3-годишното ѝ дете, което било в много тежко състояние от порезни рани. Сигналът е подаден от мъжът, с който жената живеела на семейни начала. На жестоката гледка се натъкнали двете ѝ по-големи деца, които били от предишен брак. Те веднага се обадили на втория си баща.

"31-годишна, словашка гражданка, която е намерена в жилището, което обитава и имаме пострадало 3-годишно дете, което по последни данни е в лечебно заведение в столицата транспортирано за лечение. Бащата се е прибрал от работа и уведомил органите на МВР, бащата на детето, имам предвид, и мъжът, който е съжителствал на семейни начала с пострадалата", каза окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Днес се очакват и резултатите от аутопсията на жената. Една от версиите, по която се работи, е за убийство. Не се изключва обаче и самоубийство след опит да умъртви детето. 

"За убийство, макар, че и всички версии по същество се разследват, но с оглед настъпилата смърт разследваме по този текст", допълни той. 

По случая все още няма задържани. Проверява се и за видеокамери в съседство, които евентуално могат да дадат повече яснота по случая.

"Нормално момиче с деца. Те са нови в блока. Изненадващо не знам това просто, това си някаква вътрешна история, която е доста зловеща", заявиха съседи на семейството.

Пострадалото дете още снощи е стабилизирано в болница "Пирогов" и е без опасност за живота.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК