Нагъл крадец задигна кутия за дарения за самотна майка в Казанлък

Случаят възмути стотици в социалните мрежи

13.04.2021 | 18:04 Редактор: Юлия Христова

Млад мъж открадна кутия с дарения за лечението на самотна майка от Казанлък. Случаят възмути стотици в социалните мрежи

Кутията за събиране на дарения за 39-годишната Зара Халачева е била сложена до заведение за бързо хранене в централната част на Казанлък. Млад мъж я е откраднал през почивните дни, което възмути момчетата, организирали дарителската инициатива.

"Това е неприемливо. Ние с колегата правихме заготовките за другия ден и колегата ми казва кутията я няма. Отидохме, върнахме записите и видяхме как я взема", каза Божидар.

Полицията е установила извършителя. Това е млад мъж, криминално проявен, който е лежал и в затвора. Той се укрива и е обявен за издирване. Събирането на средства за престоя и транспортни разходи на Зара, чиято операция предстои.

"За трансплантацията благодаря на хората, които бяха до мен, бяха съпричастни и ми се събра сумата. Паричките ми отидоха вече там, където ще ми е трансплантацията в Истанбул и живот и здраве другата седмица заминавам", сподели Зара Халачева.

Три пъти в седмицата тя е на хемодиализа и това продължава повече от три години. Кражбата определя като нещо недопустимо.

"Аз съм чакала три години да ми се събере сумата по стотинки и от левчета от добри хора, които ми помогнаха наистина и им благодаря за всичко", допълни Зара.

Операцията по трансплантацията е насрочена за 20 април, като донор на Зара ще бъде нейната майка. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
БПФ
преди 3 години
Адекватното наказание може да бъде само едно - човекоподобната твар първо се смазва брутално от бой, после се вкарва в някоя мина да работи като роб - на убийствен режим и да се храни само с хляб и вода - докато пукне. Всички заработени средства да бъдат разпределяни за лечението на нуждаещи се болни хора. А мръсникът съдия, който го е пуснал на свобода явно след абсурдно кратък престой в затвора, въпреки че е извършил УБИЙСТВО (което тук не го пише, но не и в другите медии), направо на въжето. Сигнализирай за неуместен коментар