Разбиха модерно оборудвана наркооранжерия в Шипка (ВИДЕО)

В нея са открити 600 стръка канабис, отглеждани с вентилация, отопление и оросяване

09.03.2021 | 11:13 Редактор: Здравко Черкезов

Модерна нарколаборатория беше открита в къща в град Шипка. Задържан е 32 -годишен мъж, който е собственик на имота. В него са отглеждани близо 600 растения от рода на конопа. 

В къщата в град Шипка са оборудвани пет стаи, в които се отглеждала марихуаната.

"Тази се отличава именно с това, че е доста високотехнологична, оборудвана е със съответните инсталации с отоплителна система овлажнителна система, вентилатори, стените са облицовани с фолио да отразяват светлината, да увеличават светлината на самите лампи, които осветяват и вие сами видяхте, че технологията е наистина съвременна", посочи окръжният прокурор.

 Полицията е заловила собственика на имота след подаден сигнал.

"Служители на сектор криминална полиция при РУ Казанлък в подходящ момент пристъпват към проверка на сигнала. На място е установен 32-годишен мъж, който е криминално проявен, неосъждан и който е полагал грижи и отглеждал растенията", сподели пред Bulgaria ON AIR старши комисар Стоян Стоянов.

Мъжът е арестуван. Съседи споделят, че не го познават. Не общувал с никого.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу собственика на нарколабораторията, като той може да получи до 11 години лишаване от свобода.

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
a
преди 3 години
Криминално проявен - неосъждан, тези две определения могат да съществуват в едно изречение само в България. Сигнализирай за неуместен коментар