Люта разпра в монтанско село завърши с убийство

Вследствие на получените рани 67-годишен мъж е починал на място

25.02.2021 | 13:00 Редактор: Ралица Братанова
Люта разпра в монтанско село завърши с убийство

Двама мъже от монтанското село село Громшин, община Бойчиновци, стигнали до люта разпра в сряда следобед в центъра на селото, която завършила с убийство.

Скандал възникнал между двама местни жители - на 67 и 66 години, а когато напрежението ескалирало първият стрелял неколкократно в лицето на съселянина си с газов пистолет.

Двамата били разтървани от случайни свидетели на случилото се.

66-годишният отишъл до автомобила си и взел от него нож, с който изненадващо наръгал неколкократно другия мъж. Вследствие на получените рани 67-годишният починал на място. Трупът му е транспортиран в МБАЛ Монтана за извършване на аутопсия.

66-годишният е задържан до 24 часа по Закона за МВР под охрана в МБАЛ Монтана, тъй като след извършения преглед е установено, че е необходимо да бъде оставен за наблюдение в МБАЛ Монтана, без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115, ал. 1 от НК в РУ Монтана. Работата продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана.

Все още не е ясна причината за жестокото убийство. Местните разказват, че двамата не са съседи, а роднини и живеят в далечни къщи в селото, но от дълги години враждуват помежду си.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК