Отложиха делото за плажа на ''Росенец'' заради липса на експерти

От БАН са съобщили, че не разполагат с геолог

24.02.2021 | 19:45 Редактор: Юлия Христова

Административният съд в Бургас отложи делото за плажа в парк Росенец за 21 април. Причината е липсата на експерти, които да извършат назначените от съда две експертизи- геодезическа и техническа. Те трябва да установят дали има плаж пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган или това е земеделска земя.

От БАН са съобщили, че не разполагат с геолог. Сега се търси друг от Софийския университет "Св. Климент Охридски". След протестите през лятото беше стартирана процедура в Министерството на туризма за нанасяне на плажа в специализираните кадастрални карти.

Срещу заповедта, к издадена от Агенцията по кадастър в законоустановения срок, е подадена жалба от фирмата "Стрейтлайн”. Мотивите: този плаж не е плаж, а “естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и храсти”. На плажа има и незаконна двуетажна постройка.

"Моите клиенти имат собственост там и тази собственост се засяга. Сградата попада вече в територията на плажа. Всички знаем, че на територията на плажа не може да има сграда и е нормално да възразим. На територията на плажа има сграда, а всички знаем, че на плажа не може да има сграда”, заяви адвокатът на фирма "Стрейтлайн” Иван Цанев, каза адвокатът на фирма "Стрейтлайн” Иван Цанев.

"Становището на кадастъра е, че това  е плажна ивица. Ние сме го нанесли като съществуващ плаж и заповедта  е факт”, заяви адвокатът на Службата по кадастър.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК