Съдят адвокат с отнети права, защитавал задържан в София

Според справка е бил отписан от Софийска адвокатска колегия и не е бил вписан в друга

26.01.2021 | 14:55 Редактор: Юлия Христова
Съдят адвокат с отнети права, защитавал задържан в София

Софийската районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт спрямо обвиняемия С.Р., на 48 г., че е упражнил адвокатска професия без да има съответна правоспособност.

На 25 април 2020 г. в 05 РУ-СДВР е бил задържан мъж за извършено престъпление. Малко по-късно на същата дата пред разследващ полицай обвиняемият С.Р. се представил за адвокат на задържания. Легитимирал се като представил карта и изрично посочил, че тя е издадена от Адвокатска колегия-Кипър. След това написал пълномощно, в което посочил, че бил упълномощен от А.С. в качеството на адвокат да го представлява по конкретното досъдебно производство. Обвиняемият и А.С. се подписали на пълномощното и същото било приложено по делото.

След справка във Висшия адвокатски съвет е установено, че С.Р. бил с отнети адвокатски права. 

Според справка той бил отписан от Софийска адвокатска колегия и не е бил вписан в друга такава у нас. Нямало данни С.Р. да е вписан в Единния регистър на чуждестранните адвокати като чуждестранен адвокат от ЕС.Обвиняемият е осъждан. Наложена му е парична гаранция в размер на 2000 лева. Предстои делото да продължи в съда, съобщават от Прокуратурата.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК