Столичани живеят в страх: Все по-често се стреля по апартаменти в София

Криминалистът Иван Савов коментира притеснителната тенденция

22.01.2021 | 20:00 Редактор: Юлия Христова

Увеличават се случаите на стрелби по апартаменти в столицата. Жители на "Лозенец" ни сигнализираха, че прозорците им са изпочупени и живеят в страх. СДВР започна проверка по един от случаите. 

Едно семейство от столичния квартал "Лозенец живее в страх, откакто апартаментът им е бил обстрелван 4 пъти в рамките на миналата година. Не пожелаха да покажат лицата си пред нашата камера, защото се притесняват. По време на една от стрелбите те са у дома, а детето им играе до прозореца, който в случая е мишена на неизвестните стрелци.

Случката се разиграва в 14:00 часа, в почивен ден. 

"Чуваше се как падат някакви неща около нас. Изплаших се, първоначално скрих детето, защото прозорецът, до който играе детето всъщност е обстрелван", разказа потърпевшата. 

В същия квартал, през няколко улици, е обстрелян и апартаментът на Александър Киречев. На 19 януари той открива стъклото на прозореца си пробито. 

"В първия момент се почудих дали не е случайно, нещо от студа, защото тогава беше супер студено, но след като видях тая дупка и реших, че това няма как да е от студа, това си е направо обстрел", заяви мъжът.

Нито един от потърпевшите не може да си обясни кой е извършителят и какво го е провокирало. Отричат и да имат конфликт с някого. 

Апартаментът на семейството от "Лозенец" се намира на 4-ия етаж. Според криминалиста Иван Савов изстрелът вероятно е дошъл от отсрещния блок. Но това може да бъде доказано само от работата на служителите, които работят по случая. 

"Най-вероятно се касае за въздушно оръжие, за въздушна пушка, която не е на режим, не е на разрешителен режим", посочи Савов.

Апартаментът на Александър е разположен на 3-ия етаж и е пробито само външното стъкло от стъклопакета.

"Най-вероятно се касае за т. нар. еърсофт оръжия, които са много популярни, използват се за различни имитационни игри, дори за тренировки на сили за специални операции", допълни криминалистът.

Тези два случая обаче съвсем не са единични. Преди по-малко от седмица ви разказахме за стрелба по апартамент в "Разсадника".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години