Разкриха нарколаборатория с невиждани размери и техника в Монтанско

От прокуратурата заявиха, че намереното оборудване е впечатляващо и невиждано досега в региона

20.01.2021 | 16:05 Редактор: Радостина Димитрова
Разкриха нарколаборатория с невиждани размери и техника в Монтанско

 

Внушителна по размери наркооранжерия е разкрита в Бойчиновци. Това съобщиха от МВР. Операцията е проведена от криминалисти на ОДМВР-Монтана и колегите им от Участък Бойчиновци, под ръководството на прокуратурата.

След получен сигнал и проведено разследване в късните часове вчера криминалисти на ОДМВР- Монтана и служители от Участък Бойчиновци предприемат проверка на помещения в бивша производствена сграда в Бойчиновци. В хода на процесуално-следствените действия установяват, че помещенията били приспособени за наркооранжерия. За целта те били оборудвани с модерна техника - релета с таймери, осветителни тела, въздуховоди, климатици, лампи и вентилатори.

От едната от залите са иззети саксии с 600 растения от вида на канабиса (близо 52 кг), а от друга - над 13 кг суха тревна маса. Назначена е експертиза на иззетото количество наркотик. В рамките на операцията тази сутрин е установено и  незаконно присъединяване към ел. мрежата на електроразределителната компания.

По случая са образувани две досъдебни производства – едното за отглеждане и съхранение на наркотични вещества с цел разпространение, а второто – за незаконно присъединяване към ел. мрежата на електроразределителната компания. По случая има заподозрян, оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия продължават под наблюдението на прокуратурата.

Окръжният прокурор Росен Петков заяви, че намереното оборудване за отглеждане на растенията и производство на наркотици е впечатляващо и никога до сега в региона не е откривано подобно нещо.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Юхууу някой е гледал сериала "Brecing Bad" Сигнализирай за неуместен коментар