Митничари задържаха 44 355 таблетки Bensedin на Дунав мост 2

Лекарството е пренасяно от българин, скрито в кухина на колата му

19.01.2021 | 21:00 Редактор: Анисия Иванова
Митничари задържаха 44 355 таблетки Bensedin на Дунав мост 2

Митнически служители задържаха 44 355 таблетки лекарствен продукт в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин-Калафат, съобщиха от Агенция "Митници". 

На 14 януари в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин-Калафат митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил "Мазда“ с английска регистрация, управляван от български гражданин. 46-годишният водач е обяснил, че пътува за Великобритания. В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи. Митническите служители са съпроводили шофьора до ТИР Терминала във Видин, където е била извършена щателна проверка на превозното средство.

В естествена кухина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam). Въпросният препарат е включен в Списък III - Рискови вещества към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила - в предната лява врата, двете задни врати и пространство в багажника над бронята. Общото количество на задържаното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотично вещество. Съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение "домашен арест“. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член от НК.

Снимка: Агенция "Митници"

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК