Съпрузи загинаха при пожар в къщата си в Хасковско

Двамата били затрупани под падналите отломки

30.11.2020 | 11:00 Редактор: Ивет Арабова

Мъж и жена загинаха тази нощ при пожар в хасковското село Динево. Изгоряла е цялата конструкция на къщата, а покривът се е срутил. Опитите на съседите да ги спасят били неуспешни.

Съседи на семейството забелязали пламъците минути преди 1 часа тази нощ. Хората веднага подали сигнал към пожарната. Някои от мъжете, които живеят наблизо опитали да влязат в горящата постройка и да помогнат на семейството. Огънят обаче бил твърде силен. 

"Беше страшна картина, като огън и като дим и като всичко", каза кметът на с. Динево Тодор Тодоров.

Под падналите отломки били открити телата на мъжа на 57 години и жената му на 55. Съседи разказват, че двамата били много добри хора. От две години жената била на легло и мъжът ѝ се грижел за нея. Децата им живеели в чужбина. 

"Трагедия голяма, трите им синове са в Холандия и тръгнаха да видят какво става, защото не им казаха пълната истина. Казаха, че не са добре майка им и баща им", разказа съседката на загиналите при пожара Здравка Асенова.

Причините за пожара все още се изясняват, съобщиха от полицията. Семейството се е отоплявало с печка на дърва. Според хората от Динево пламъците тръгнали от друга стая. 

"Най-вероятно е от таблото, от там е тръгнало, защото в стаята, в която те са били, те са на печка с дърва, но не е тръгнал от там пожарът, тъй като е започнал да пада покривът от другия край", добави кметът на Динево.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК