Сблъсъци между протестиращи и полиция пред МС (ОБНОВЕНА)

Бомбички полетяха към органите на реда

25.11.2020 | 11:20 Редактор: Тодор Петров

Минути след официалното обявяване на по-строгите противоепидимични мерки, недоволство обхвана Триъгълника на властта. Стигна се до напрежение и хвърляне на бомбички, след като протестиращите опитаха да пробият полицейския кордон, охраняващ Министерския съвет. 

На протестната акция под надслов "Да спасим държавата от фалит", представители на граждански и политически организации отправиха остри критики към министъра на здравеопазването и кабинета за начина, по който се справят с коронакризата. Поискана бе и прокурорска проверка.

"Поредната немарливост от страна на здравната ни система, и то от върхушката на здравната система, които 10-11 месеца не бяха в състояние да изготвят един ясен и категоричен протокол за действие, който не търпи тълкуване при тази пандемия. Всяка една институция бяга от отговорност, защото начело на МЗ е един самозван професор", заяви военният деец ген. Димитър Шивиков.

Сред недоволните граждани за пореден ден са майките от "Системата ни убива". Демонстрантите на няколко пъти опитаха да пробият плътния полицейски кордон, но не успяха. Полицията на свой ред опита да задържи някои от хората на първа линия, но те бяха издърпани от своите съмишленици.

След като напрежението под прозорците на властта бе потушено, около 12 часа протестиращите обградиха входа на Народното събрание.

По-късно те се преместиха пред Министерството на труда и социалната политика, където изсипаха боклуци на входа на ведомството. Яйца, тикви, ябълки и пиратки полетяха по фасадата на сградата. Минаха и през сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране.

"Те са преките виновници, лично Борисов, за това състояние в болниците. И ако ние не разбираме, че вината е изцяло негова - с непоследователните мерки, с несъстоятелната политика... Те затвориха моловете след като затвориха училищата. Затвориха училищата преди един месец, утре ще затворят моловете", заяви лидерът на АБВ Румен Петков

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


5
1 rate up comment rate down comment 0
баце
преди 3 години
Бобчо клавиатурна нинджа .Стани от дивана че хвана хемероиди .Ела да ти ги оправя . Сигнализирай за неуместен коментар
4
4 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Слагайте Джамбазки на първа линия на отбраната. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
Бойко Борисов
преди 3 години
Боби, ти такъв бабаит... Къде беше да поведе този митичен бунт? Ахаааа, зад клавиатурата, смелчага. Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 4
Боби
преди 3 години
С колите и автобусите трябваше да разбиете полицейския кордон, да нахлуете вътре и да ги подредите тези лицемерни, жалки душички вътре!!! Сигнализирай за неуместен коментар