13 години затвор за млада жена, убила пенсионер в Мламолово

Д.В. намушкала бившия миньор до след разправия

27.10.2020 | 11:45 Редактор: Тодор Петров
13 години затвор за млада жена, убила пенсионер в Мламолово

Тринадесет години затвор получи подсъдима, извършила умишлено убийство в с. Мламолово. 

Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо 29-годишната Д.В., обвинена в умишлено убийство на П.Й. Той бил пенсиониран миньор, живеел сам в къщата си в с. Мламолово, община Бобов дол.

На 08.11.2019 г., заедно с двама негови приятели, се събрали в дома му. С мъжете била и Д.В., с която по-рано се договорили за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

Когато гостите му се разотишли, П.Й. предложил на подсъдимата да остане. До към 2 ч. през нощта тя седяла на стол, докато той се разположил на леглото. От изпития по-рано алкохол мъжът за кратко заспивал, а след като се събуждал, обиждал и се заяждал с Д.В., заплашвал, че ще я бие, съобщават от прокуратурата. 

След като тя му отказала полов акт, той ѝ казал да тръгва, като ѝ дал два лева за билет. Тя му обяснила, че навън е тъмно и студено и трябва да изчака до сутринта, когато ще има автобус.

Жената взела намиращия се на масата нож и нанесла с него удар в областта на гърдите на пострадалия. Острието влязло в тялото му до дръжката. Мъжът станал от леглото и сам извадил ножа от раната. Изплашена от случилото се, подсъдимата избягала навън.

На следващата сутрин бездиханното тяло на пострадалия било открито от негов приятел. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на П.Й.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК