След заплахи от ревност в Messеnger: Осъдиха мъж на 2 г. затвор

53-годишният преследвал жената, редовно влизал в конфликти с приятелите ѝ

22.10.2020 | 23:00 Редактор: Радостина Димитрова
След заплахи от ревност в Messеnger: Осъдиха мъж на 2 г. затвор

Видинската районна прокуратура осъди 53-годишен мъж на две години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване заради заплахи за убийство. Това съобщиха от пресцентъра на институцията. 

53-годишният подсъдим още от 2014 г. той искал да има интимни отношения с М.Г., като многократно влизал в конфликти с нейни приятели.

През септември 2019 г. той разбрал за връзката на жената с Б.Б. и настоявал тя да прекрати отношенията с него. Подсъдимият започнал систематично да отправя заплахи чрез социалната мрежа Facebook и мобилното приложение Messеnger, причаквал жената на различни места в града, направил опит да влезе в апартамента ѝ.

При инцидентни срещи между Б.Б. и В.П. подсъдимият не пропускал възможността да отправи закана с убийство срещу него, в това число и посредством жестове, имитиращи прерязване на шията. Заплашвал го и с думи: "Ще те обезглавя", "Ей, сега ще те пребия и убия" и др. Освен това имало и случай, когато нанесъл удари с дървена бухалка по автомобила му, което довело до деформация по колата.

Неколкократно пострадалият Б.Б. подавал сигнали за действията на подсъдимия до различни правоприлагащи органи. В.П. е бил привлечен към наказателна отговорност, а впоследствие предаден на съд.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК