Българин е намушкан смъртоносно при при спречкване с жена в Сиатъл

Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с  нож

25.09.2020 | 11:00 Редактор: Юлия Христова
Българин е намушкан смъртоносно при при спречкване с жена в Сиатъл

Българин, който работел като мениджър на сграда в центъра на Сиатъл, е убит при спор с жена, която доскоро живеела там.

48-годишният Станимир Цанков е бил наръган няколко пъти с  нож, съобщи BG-VOICE. Според полицията нападателката наръгала и още една жена на 43 години.

След това нападателката се барикадирала в сградата. Ситуацията продължила близо 6 часа. На място бил повикан SWAT екип и дори робот за обезвреждане на бомби.

Нападателката беше изнесена на носилка, след като успяла да се нареже по време на барикадирането.

Заподозряната жена е 43 години, тя е арестувана. В момента е в King County Jail в Сиатъл.

Полицията се появила в небостъргача Centennial Appartments  на 4-то авеню в Сиатъл след сигнал в сряда около 11:30 ч. местно време за двама, намушкани от жена, която доскоро живеела там.

Преди дни управата на сградата сложила заповед за напускане на дома. Жената обаче не била там и те сменили ключалките. Изглежда, че инцидентът се е случил в деня, когато тя се върнала и заварила жилището заключено.

Валентин Михайлов е човекът, на когото позвъняват първо от самата сграда минути след инцидента.

„Обади ми се неговата колежка Стефани, която също е ранена. Каза ми да звънна на жена му, за да й кажа, че е наръган, за да не чуе от някой друг“, каза за BG VOICE Михайлов.

Според друга колежка на Цаков е възможно Станимир да е скочил да защити Стефани, която е мениджър на целия жилищен комплекс и негова шефка.

Приятели на починалия българин казват, че е бил човек за възхищение и страхотен приятел. "Толкова време сме били заедно“, казва потъналия в скръб Валентин Михайлов.

След инцидента Станимир Цаков е откаран в болница, където претърпява тежка операция, казва Валентин Михайлов и добавя, че семейството се е надявало до последно изходът от нея да не е фатален.

Родом от Стара Загора, Станимир Цанков емигрира в Щатите преди повече от 20 години, пише dnes.bg.

 От 2015 до днес е мениджър по поддръжката в компанията Екуити Резиденшъл, която оперира сградата, в която се е случила трагедията.

Приятели казват за него, че е един от първите български рейнджъри.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Лека му пръст на човека Сигнализирай за неуместен коментар