Дрогиран шофьор не спря за проверка и причини ПТП

19-годишишният мъж от Велинград е с положителна проба за амфетамин и канабис

22.09.2020 | 16:07 Редактор: Виктория Гетова
Дрогиран шофьор не спря за проверка и причини ПТП

Шофьор и негов спътник, притежаващи наркотици, неизпълнили полицейско разпореждане и предизвикали пътнотранспортно произшествие, са задържани от служители на Районното управление на МВР във Велинград.

Случката се разиграла в събота следобед на една от улиците на курортния град. Автопатрул при полицейското управление засякъл лек автомобил "Мерцедес". Униформените предприели действия за неговото спиране, като подали светлинен и звуков сигнал с патрулния автомобил. Водачът обаче не се подчинил, натиснал педала на газта и продължил по пътя си.

Униформените забелязали, че по време на движение от страната на пътника били изхвърлени два полиетиленови плика. Преследването продължило и след близо километър "Мерцедес"-ът се блъснал в гараж и спрял. Полицаите действали светкавично и на място били задържани шофьорът А.К.- 19г. от Велинград и неговият спътник Ф.В.- 34г. от София.

И двамата са стари познайници на полицията, регистрирани са за притежаване на наркотици.  По време на полицейските действия са открити и двата изхвърлени плика, които съдържали бял прах и суха зелена листна маса. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и канабис.

Освен всичко това, водачът на леката кола управлявал возилото под въздействието на наркотични вещества. Двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. Иззети са общо близо шест грама амфетамин и 36 грама с марихуана. Срокът на задържане на мъжете е удължен от наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура Велинград със 72 часа, предава "Монитор".

По случаите са образувани бързи производства за притежаване на наркотици, неподчинение на полицейски орган и управление на МПС под въздействието на дрога.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК