Баща и дъщеря пребиха медик във Варна

Нападнали го, след като им съобщил за смъртта на тяхна роднина

21.09.2020 | 16:39 Редактор: Искра Ангелова
Баща и дъщеря пребиха медик във Варна

Мъж на 53 г. и 31-годишна жена са разследвани за побой над лекар във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигнал за нападението там получили миналия петък. Грозната сцена се случила вечерта около 22,30 ч пред едно от отделенията в университетската болница "Св. Марина".

По-рано там била приета за лечение 27-годишна пациентка. Баща ѝ и сестра ѝ отишли да питат какво е състоянието ѝ. Излязъл дежурният лекар, който им съобщил, че е починала. Трагичната вест вбесила роднините. Двамата атакували медика,  нанесли му удари по лицето и тялото и си отишли, съобщава "Труд".

След подадения в полицията сигнал нападателите били открити, а по случая било образувано досъдебно производство. То се води по чл. 131, ал.2 от НК - за нанесена телесна повреда на лице, изпълняващо служебните си задължения. Наказанието за това деяние е до 3 г. лишаване от свобода.

Бащата и дъщерята все още не са привлечени към наказателна отговорност, тъй като се чакат резултатите от назначената от Варненската районна прокуратура съдебномедицинска експертиза на пострадалия медик.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Престанете да биете лекарите! После ще искате да ви лекуват! Сигнализирай за неуместен коментар