Задържаха двама непълнолетни за кражба на автомобили

Момчетата на 14 и 15 години блъснали една от колите в дърво

21.09.2020 | 16:06 Редактор: Виктория Гетова
Задържаха двама непълнолетни за кражба на автомобили

Двама братовчеди на по 14 и 15 години от село Паничерево, община Гурково са задържани по досъдебно производство за кражба на два автомобила.

Сигналът за изчезналите товарен "Фиат Скудо" и лека кола "Фолксваген Голф" бил подаден от собственика им на 17 септември след като не намерил возилата на обичайното място където ги паркирал. Три дни по-късно едната кола е открита забита в дърво със спукан картер и изтекло масло, а другата била вкарана с нарязани гуми под навес за дърва в крайна махала.

Привечер на 20 септември местните полицаи влезли в дирите на апашите: оказали се 15-годишният Исус Н. и с година по-малкият от него братовчед Боян П. Тийнейджърите, които се водят ученици в седми и шести клас на основното училище в Гурково признали, че първо задигнали Фиата, но след като го блъснали в дървото решили да продължат "возенето" с Фолксвагена, но спукали и четирите гуми и едва не катастрофирали, предава "Монитор".

Това не е първо провинение на учениците, разказват местните жители, които се надяват този път непълнолетните крадци да получат сериозно наказание, за да си отдъхнат от набезите им. И на двамата родителите работели в чужбина, а за отглеждането им се грижели баби и дядовци, които обаче също били вдигнали ръце от тях.

Според собственика на колите товарната ставала само за скрап, а ремонтът на леката щял да му излезе колкото да си вземе нова "втора ръка".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК