Атака в движение срещу бързия влак от София за Бургас, има ранени

Пострадали са машинистът и помощник-машинистът в локомотива

18.09.2020 | 12:43 Редактор: Тодор Петров

Бързият влак от София за Бургас престоя в гара Септември 62 минути поради счупено челно стъкло на кабината на локомотива, съобщиха от БДЖ. 

При разминаване на композицията с бързия влак от Стара Загора за София в участъка между Белово и Септември, от последния вагон на влака от Стара Загора е хвърлен предмет срещу насрещно преминаващия по другия път бърз влак за Бургас.

Счупено е предното стъкло на движещия се локомотив, който обслужва бързия влак от София за Бургас. При счупването на стъклото са пострадали машинистът и помощник-машинистът в локомотива.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

Подобни прояви са тежко посегателство не само върху имуществото на БДЖ и локомотивния персонал, а застрашават живота и здравето на пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона, настоява от БДЖ в официална позиция.

Снимки: БДЖ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 3 години
От кого ли се учат...Два месеца под одобрителния поглед на Фигурата "гражданите"хвърлят какво ли не по институциите та по един влак ли... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 3 години
"Атака" ?? Напишете наораво атентат или ,че влака е отвлечен... Сигнализирай за неуместен коментар