Проститутка упои до смърт с коктейл от дрога 35-годишен австриец във Варна

Тялото на мъжа е намерено на 8 август

14.08.2020 | 11:48 Редактор: Георги Камарашев
Проститутка упои до смърт с коктейл от дрога 35-годишен австриец във Варна

Чуждестранен студент почина в хотелска стая във Варна, след като преди това е бил упоен с наркотици и лекарства от проститутка, съобщават от ОД на МВР.

Тялото на 35-годишния австриец Мизгин Х. е намерено на 8 август. При извършения първоначален оглед не са открити следи от насилие, но експертите забелязват, че от стаята на жертвата видимо липсват вещи. Разследващите органи са установили, че смъртта на мъжа е настъпила вследствие на предозиране с различни видове дрога в комбинация с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта.

Наркотиците са дадени на Мизгин от младата жена и нейните съучастници. Планът им бил да го упоят и ограбят, като разследващите са установили, че престъпната схема е използвана и преди.

Оказва се, че проститутката Ренета е прибрала панталона му. Дрехата на мъжа е била открита при задържането на 21-годишната жена. Тя и съучастниците й Радослав М. и Людмил М. остават за постоянно в ареста, реши Варненския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган.

Защитата на обвиняемите поиска по-леки мерки за неотклонение с мотива, че тримата имат постоянни адреси в родния си град Русе. Прокуратурата обаче отказа, съобщи Dnes.bg.

Според съда може да се направи обосновано подозрение за съпричастност и на тримата обвиняеми към престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Има опасност те да се укрият.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК