3 години затвор за мъж, представял се за ясновидец и лечител

Заблуждавал е възрастни хора чрез обяви във вестниците

06.08.2020 | 21:21 Редактор: Наталия Тотева
3 години затвор за мъж, представял се за ясновидец и лечител

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от 3 години "лишаване от свобода" спрямо Златко Д.

Той е признат за виновен за това, че с цел да набави за себе си имотна облага въвел и поддържал в заблуждение 13 лица от различни населени места, находящи се в областите Стара Загора, Русе и Ямбол. С това си действие им причинил вреда в размер на над 27 500 лв.

По време на разследването е установено, че Златко Д. се е представял за "ясновидец, лечител, знахар, оператор по сензорна медиаторика, сензитив и феноменолог".

Заблуждавал е възрастни хора чрез обяви във вестниците "Ретро", "Здраве за всички" и "Пенсионери". Обявите били публикувани периодично за времето 2016 – 2018 г.

В тях Златко Д. посочвал, че срещу заплащане на пари и даване на различни вещи ще излекува тях или техни близки, ще развали направени им магии, ще реши техни семейни проблеми и проблеми с наематели.

На обявите се отзовавали пострадалите лица, които споделяли проблемите си. За "услугите" си подсъдимият получавал пари и ценности.

Осъдителната присъда на Районен съд – Ямбол е окончателна. Тя е потвърдена и от Окръжния съд в града. Присъдата ще бъде търпяна в затвор при първоначален "общ" режим.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК